Szkolenie modułowe – RODO: Dokumentacja w organizacji (4 godziny)

Dokumentacja

Termin i miejsce szkolenia:

Warszawa, 22 listopada 2018  godz. 9:00- 13:00

Kolejny termin: 14 grudnia 2018 godz. 9:00-13:00

W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzymuje:

  • certyfikat poświadczający udział w szkoleniu,
  • pakiet materiałów szkoleniowych,
  • RODO w wydaniu kieszonkowym – NOWOŚĆ
  • wsparcie merytoryczne podczas szkolenia oraz możliwość zadawania pytań do 3 dni po szkoleniu,
  • pyszne ciasteczka, kawę, herbatę, a także –

Dokumenty:

  1. polityka ochrony danych osobowych;
  2. rejestr czynności przetwarzania wraz z przykładowym wskazaniem pięciu procesów. 

Szkolenie ma na celu – w prostej i przystępnej formie – omówienie wymaganych prawem dokumentów oraz sposobu poprawnego ich przygotowania. Uczestnik zapozna się z praktycznymi aspektami podejścia opartego na zasadzie ryzyka, przygotowania polityk i procedur zgodnych z RODO oraz uwzględnienia nowych przepisów w codziennym funkcjonowaniu organizacji. W szkoleniu uwzględniono kontekst stanowisk GIODO/PUODO oraz publikacji innych organów nadzorczych dotyczących zakresu niezbędnej dokumentacji sporządzanej zgodnie z zasadą rozliczalności.

Plan szkolenia:

  1. Praktyczne aspekty podejścia opartego na zasadzie ryzyka
  2. Omówienie zakresu wymaganej dokumentacji ochrony danych osobowych, z uwzględnieniem wielkości i charakteru organizacji
  3. Zasady i wskazówki sporządzania polityk i procedur ochrony danych osobowych oraz wykorzystanie dotychczas wdrożonych dokumentów
  4. Prowadzenie rejestru czynności przetwarzania
  5. Praktyczne aspekty realizacji procedur, w szczególności procedury retencji danych osobowych, procedury notyfikacji naruszeń ochrony danych osobowych oraz procedury realizacji praw osób, których dane dotyczą.

Koszt szkolenia:

399 zł + 23% VAT

Każdy kolejny uczestnik szkolenia z tej samej organizacji/firmy otrzyma rabat w wysokości 10% ceny szkolenia.

Na wszelkie pytania w sprawie szkoleń odpowiemy pod numerem telefonu: (22) 616 25 70 lub drogą mailową:

szkolenia@omnimodo.com.pl

Zapraszamy

 

 

 

 

 

About Redakcja 310 Articles
Omni Modo to po łacinie „na każdy sposób”. Nazwa naszej firmy to nie przypadek. Na każdy sposób chcemy bowiem pokazywać klientom nasze doświadczenie, profesjonalizm i sukcesy w dziedzinie ochrony danych osobowych.